Författarnas favorit hotell i Göteborg

Bokmässan i Göteborg är en av årets stora höjdpunkter, både för Göteborg och för litteraturintresserade. Hotellrummen i staden blir fullbokade i god tid. Var man bör bo beror lite på vilken författare man vill stöta på i lobbyn eller frukostmatsalen.

Expressen har gjort en lista över författarnas favorithotell i Göteborg. Den ser ut så här:

  • Herman Lindqvist – Elite Park Avenue
  • Per Schlingmann – Dorsia
  • Anna Fredriksson – Anna Fredriksson
  • Katarina Mazetti – Barken Viking (det enda båthotellet på listan)
  • Ulrika Davidsson – Post Hotel
  • Ernst Billgren – Avalon
  • Björn af Kleen – Lilton

Du kan boka rum på många av hotellen i listan, och på många andra hotell i Göteborg, online. Vill du få ett rum till årets bokmässa bör du boka snarast. Det är en strykande åtgång på den, av förståeliga skäl. Räkna inte heller med att kunna ta bilen till mässan, utan åk kollektivt.

Spårvagn i Göteborg

Andra attraktioner

Det finns också många andra skäl till att åka på bokmässan. Några av dem hittar vi på en annan lista, som publicerats i Sydsvenskan.

Precis som på hotellen kan man spana på kändisar på mässområdet. Till och med de mest skygga ledamöterna i Svenska Akademien kan ses på Bokmässan. Akademien har t.o.m. en egen monter.

Precis som på många andra mässor går det också att få saker gratis på mässan. Många förlag och andra företag i litteraturbranschen beställer profilartiklar av olika slag, som godis. Dessutom säljs nyutkomna böcker till bra pris, ofta i samband med att författarna signerar dem. Men de riktiga fynden kan man göra vid antikvariatens bord på söndagseftermiddagen. Då rear många ut sina kvarblivna böcker till riktigt låga priser. Har du någon speciell bok som du letar efter kanske du hittar den då.

Apropå gratis hålls många föreläsningar på mässan. En del av dessa kostar pengar, medan andra är gratis. Man kan också få intressanta föreläsningar i de litterära sällskapens montrar. Seminarierna som man får betala för håller dock högre kvalitet, och om man köper ett seminariekort blir det inte särskilt dyrt. En extra bonus är att endast de med kortet kommer in på seminarievåningen, vilket gör att man kan få lite andrum där.