Höstlov på museum

På höst lovet är det många som vill lämna hemmet, som vi tidigare skrivit om här, men vissa vill faktiskt stanna hemma, så varför inte passa på att besöka Naturhistoriska museet som ligger mitt i vackra slottsskogen i Göteborg?

halloween pumpa lyktaHöstlovsveckan detta år är verkligen museernas vecka! I alla fall om man tittar lite extra på landets alla museers olika program för lovets dagar, för oavsett om man är i Stockholm, Göteborg eller Malmö så hittar man ett eller annat museum där man gjort till sig lite, lite extra just denna vecka. Till exempel skriver man i GP om hur Naturhistoriska museet här i Göteborg nu har ett riktigt Halloweentema med specialturer i riktigt spöktema. För till helgen är det just Halloween – eller Allahelgona Afton som vi firar här i Sverige till minne av de förlorade.

Spännande och lärorikt

Den guidade turen genomförs i sann spökanda med kostymer och mörker då besökarna anländer till ett dunkelt museum där det mesta av ljuset kommer från själva utställningarna. Så barn och föräldrar får helt enkelt ha med sig flicklampor under turerna – som förövrigt blev fullbokade inom loppet av två timmar när museet annonserade ut dem på hemsidan. Men det är inte bara läskigt att gå med på guideturen, det är lärorikt också. Barnen får både lära sig om fantasidjur så som det mytiska havsmonstret Kraken och om riktiga havsdjur så som kaskelotten, vars tand barnen får klämma och känna på. Dessutom berättar de utbildade guiderna en spännande historia om vampyrer, björnar och andra kusligheter under hela promenaden så om man inte vill lämna staden nu på lovet så är det verkligen värt att avvara en stund för ett besök – det är nämligen lika roligt och spännande för vuxna som det är för barn!