Upplev det bästa av Västkusten

Västkusten med den trevliga staden Göteborg i centrum innebär alltid sköna vistelser, med mycket att se och göra för alla. Hur ska du då tänka för att få ut det mesta av ditt besök? Läs mer nedan för tips!

View,On,Majorna,,GothenburgEn tur till Västkusten, eller “Bästkusten” som en del kallar det, och Göteborg är alltid en god idé oavsett tid på året. Det finns mängder av upptåg som väntar och oavsett vad du vill få ut av din vistelse så kommer det garanterat att uppfyllas. Genom att bo centralt i Göteborg har du dessutom en bra bas för att alla de utfärder som du planerar. Det bästa av Västkusten väntar på dig!

Betydelsen av ett skönt boende

Självklart vill du bo bra när du är ute på tur, oavsett om det gäller en weekend med din partner eller en semesterresa med familjen. Ett hotell i centrala Göteborg med närhet till kommunikationer som spårvagn, buss och tåg innebär att du inte behöver ha bilen med dig – det är ändå lätt för dig att ta dig runt. Det centrala läget gör också att du har snabb och smidig tillgång till både shopping, restauranger och nöjesliv. Lägg gärna tillräckligt med tid att upptäcka allt det som Göteborg har att erbjuda, men missa inte de härliga utflykterna till andra intressanta platser på Västkusten.

Utflykter i och runt Göteborg

Gillar du att befinna dig havsnära? Då ska du inte missa att ta en utfärd till kusten. Från centrala Göteborg tar du enkelt spårvagnen till exempelvis Saltholmen, som är riktigt njutbart särskilt om sommaren när du kan ta med dig en picknick-korg och njuta av havsdoften.

Inget besök i Götet är komplett utan att ha varit på Liseberg! Nöjesfältet lockar besökare från hela Sverige, men också från våra nordiska grannländer. Här kan du kombinera skönt strosande i härliga miljöer med hårresande turer i ruggigt spännande åkattraktioner. Har du dessutom turen med dig så kan du vinna en stor chokladask, ett gigantiskt gosedjur eller liknande.

Museibesökaren har mycket att finna i Göteborg; här finns flertalet intressanta museum att besöka – bland att Konstmuseet och Sjöfartsmuseet.