Västkusten och Göteborg

Västkusten, Sveriges stolthet. Ja, så är det faktiskt. Att åka som turist till västkusten är ingenting som är varken ovanligt eller konstigt. Oavsett om det är en turist från en annan del av Sverige eller från ett annat land, är västkusten en plats som uppskattas. Det är det friska vädret, de härliga människorna och den öppna atmosfären som gör att det är så omtyckt, och självklart det faktum att det finns mycket att se och göra.

En kan börja sin resa till västkusten med en tur till Göteborg, den stora staden. Där kan en vandra på avenyn och njuta av naturen (eller kolla på Shoreline-stenen) i Slotsskogen. Smart är det också att bo på hotell nära Liseberg, för att komma först i kön när nöjesparken öppnar. När storstaden sedan har visat vad den har att erbjuda, är det bara att röra sig vidare till nästa äventyr. Inte alltid är det någonting som händer, men när det väl gör det – då är det extraordinärt. Som när ångaren Bohuslän får lägga till vid Marstrands Kaj 2015. Det är någonting som fick många att tappa hakan och både reagera arg och sorgset. Varför? För att den i över 100 år har åkt sin rutt, men nu verkar det vara på väg att vara slut på det. Ta därför chansen att åka förbi för att se båten!

Ett måste när du är på västkusten är självklart också att gå på skaldjurssafari i Bohuslän. Låter det märkligt? Det är det säkerligen, men också mycket spännande.


Shorline-stenen kommer efter låten som Broder Daniel släppte på 90-talet.